Τα Τρίκαλα είναι μία από τις όμορφες και νοικοκυρεμένες πόλεις της χώρας. Έχουν αξιοποιήσει το ποτάμι που διασχίζει το κέντρο της – ποταμός Ληθαίος – ενώ έχουν χρησιμοποιήσει κονδύλια του ΕΣΠΑ για παραγωγικούς σκοπούς, βελτιώνοντας την εικόνα της πόλης. Εδώ και 5 χρόνια στα Τρίκαλα έχει ξεκινήσει μέσω του δήμου μία ακόμη ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, που προσελκύει κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για το θεματικό πάρκο γνωστό ως Μύλος των Ξωτικών. Ο Μύλος των Ξωτικών βρίσκεται στο Μύλο Ματσόπουλου, πέντε λεπτά από το κέντρο της πόλης των Τρικάλων. Φέτος ανοίγει τις πύλες του στις 27 Νοεμβρίου 2015, ενώ οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν έως τις 3 Ιανουαρίου 2016, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

2014-12-13 14.35.21

Μετάβαση

Τα Τρίκαλα απέχουν 325 χλμ από Αθήνα και 220 χλμ από Θεσσαλονίκη. Βρίσκονται στον θεσσαλικό κάμπο προσβάσιμα από όλες τις πλευρές. Μέσα στην πόλη των Τρικάλων ακολουθεί κανείς τον δρόμο για Πύλη. Ενημερωτικές πινακίδες υπάρχουν παντού, οπότε είναι δύσκολο να χαθεί κανείς. Έξω από τον Μύλο υπάρχει υπαίθριος χώρος πάρκινγκ 15 στρεμμάτων – αν και ειδικά τα Σαββατοκύριακα μπορεί να γεμίσει. Πολλά σχολεία κανονίζουν ημερήσιες εκδρομές στον Μύλο, γι αυτό μην παραξενευτείτε εάν δείτε αρκετά παρκαρισμένα λεωφορεία. Ο σταθμός του ΟΣΕ είναι σε μικρή απόσταση από τον Μύλο, ενώ και τα ΚΤΕΛ κάνουν ειδικά δρομολόγια.

2014-12-13 14.29.31

Αξιοθέατα – Δραστηριότητες

2014-12-13 15.05.07

Όλος ο Μύλος είναι ένα αξιοθέατο από μόνος του. Από την είσοδο ακόμη βλέπει κανείς το Roaler Coaster, το κτίσμα του Μύλου και την αγορά. Η είσοδος είναι δωρεάν, όπως και ορισμένα από τα θεάματα. Οι χορηγοί διαφημίζονται με banners αλλά και ειδικές κατασκευές, όπως για παράδειγμα ξύλινη αγελάδα που παρέχει δωρεάν γάλα! Μπαίνοντας κανείς από την κεντρική πύλη στα δεξιά του βλέπει την σκηνή όπου πραγματοποιούνται χορευτικές επιδείξεις με παραδοσιακούς χορούς, συναυλίες, ακόμη και μίνι θεατρικές εκδηλώσεις.

2014-12-13 14.35.06

Ευθεία απέναντι είναι ο Μύλος Ματσόπουλου που μετατρέπεται σε εργοστάσιο σοκολάτας και ζαχαρωτών, με ξωτικά να τριγυρνάνε ανάμεσα στους επισκέπτες. Έχετε μαζί σας απαραίτητα φωτογραφική μηχανή για να βγάζετε διαρκώς. Το πρόγραμμα ανανεώνεται διαρκώς με νέες εκπλήξεις ενώ και ο χώρος επεκτείνεται διαρκώς.

2014-12-13 14.57.45

Άλλο χαρακτηριστικό κομμάτι του Μύλου είναι η χριστουγεννιάτικη αγορά. Εκεί βρίσκει κανείς τοπικά προϊόντα, χριστουγεννιάτικα ενθύμια και στολίδια, ακόμη και προϊόντα και έθιμα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, όπως mulled wine και cinnamon rolls. Οι τιμές είναι ελαφρώς τσιμπημένες σε ορισμένα από αυτά, όχι όμως κάτι το δραματικό.

2014-12-13 14.56.41

Στο πίσω μέρος του Μύλου βρίσκεται το παρακλάδι του ποταμού που περνάει από την τοποθεσία – μην ξεχνάμε ότι παλιότερα ήταν μύλος που γυρνούσε με το τρεχούμενο νερό. Εκεί βρίσκεται το νησάκι με το σπιτάκι του Άη Βασίλη – ευκαιρία για τα παιδιά να βγάλουν φωτογραφίες. Εκτός από το roller coaster βρίσκει κανείς παγοδρόμιο, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια και άλλα παρόμοια που υπάρχουν σε κάθε λούνα παρκ.

2014-12-13 15.00.22

Μέσα στο χώρο λειτουργεί σκεπαστή καφετέρια για όσους θέλουν να ξαποστάσουν και να ξεκουραστούν από την ορθοστασία και την πολυκοσμία. Όπως αναφέρθηκε ξανά, ειδικά τα Σαββατοκύριακα ο κόσμος είναι κάτι παραπάνω από αρκετός, οπότε οπλιστείτε με υπομονή!

2014-12-13 15.11.27

Εκτός από όσα αναφέρθηκαν, υπάρχουν αρκετές ακόμη δωρεάν δράσεις για μικρούς και μεγάλους που δε θέλουν να μεγαλώσουν παραπάνω – δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Μύλου των Ξωτικών για να ενημερωθείτε για τις φετινές δράσεις. Η συμβουλή, πάντως, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μία: Αφεθείτε στη μαγεία των εορτών και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το ευχαριστηθείτε!

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

1 σχόλιο για την ανάρτηση “Χριστούγεννα στον Μύλο Ξωτικών στα Τρίκαλα

  1. πολυ κακό για το τιποτα..επίσης διαφημίζεται οτι εχει τα παντα δωρεαν..δεν ισχυει..δωρεαν ειναι η περιηγηση κ ζωγραφικη προσώπου, οτι αλλο κανεις το πληρωνεις..1 φορα οκ πας..μετα δεν αξιζει..πανηγυρακι..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.