Η Ταϊλάνδη είναι μία από τις πιο τουριστικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Στη χώρα, που παλιότερα ήταν γνωστή με την ονομασία Σιάμ, υπάρχουν διάφορα γνωστά τουριστικά θέρετρα. Ένα από αυτά που ξεχωρίζουν είναι το νησί Πουκέτ (Πουκέ – Phuket) που βρίσκεται στη θάλασσα Ανταμάν. Το νησί ενώνεται με την ηπειρωτική χώρα με δύο γέφυρες, ενώ είχε πληγεί από το μεγάλο τσουνάμι του 2004. Συνδέεται αεροπορικώς με αρκετές πτήσεις από την Μπανγκόκ και όχι μόνο μέσω του διεθνούς αεροδρομίου του Πουκέτ.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν, ανάμεσα σε άλλα, τις παραλίες, τη νυχτερινή ζωή και τα φυσικά τοπία. Αρκετοί επιλέγουν απλώς να ξεκουραστούν σε ένα από τα θέρετρα, με κυριότερη πόλη την Πατόνγκ. Για κάποιον που θέλει να δει κάτι παραπάνω, υπάρχουν αρκετές προτάσεις για εκδρομές γύρω από το νησί. 3 από τις κυριότερες εκδρομές με βάρκα ή μεμονωμένα longboats είναι στα νησιά Πι Πι, στο νησί του Τζέιμς Μποντ καθώς και στα νησιά Σιμιλάν. Σημειωτέον ότι η ευρύτερη περιοχή χτυπήθηκε άσχημα από το καταστροφικό τσουνάμι του 2004, αν και στις περισσότερες περιοχές έχει γίνει σχετική ανοικοδόμηση και αποκατάσταση.

Νησιά Πι Πι (Phi Phi Islands)

Τα νησιά αυτά έγιναν γνωστά μέσα από την ταινία Η παραλία με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο (Ko Phi Phi Leh το όνομα του νησιού που γυρίστηκε η διάσημη πλέον The Beach). Κατοικούνται από τα αρχαία χρόνια, ενώ τα χρώματα στις παραλίες είναι μοναδικά. Αρκετοί κατηγορούν ότι λόγω της ταινίας έγιναν καταστροφικές παρεμβάσεις στο μέρος, κάτι που απορρίπτουν οι υπεύθυνοι παραγωγής. Μετά την ταινία, πάντως, οι επισκέπτες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Αποφύγετε, αν είναι δυνατόν, την επίσκεψη κατά την υψηλή τουριστική περίοδο, καθώς μπορεί να μην το ευχαριστηθείτε από την πολυκοσμία.

Isla_Phi_Phi_Lay,_Tailandia,_2013-08-19,_DD_04
Isla Phi Phi Lay, Tailandia, 2013-08-19, DD 04” by Diego Delso. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons

Νησί του Τζέιμς Μποντ (Πγιανγκ Νγκα Μπέι)

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα εκδρομή, καθώς περιλαμβάνει αρκετά αξιοθέατα. Το πιο διάσημο από αυτά είναι το γνωστό ως νησί του Τζέιμς Μποντ. Έγινε διάσημο από την ταινία του 1974 Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι της σειράς με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007 – Τζέιμς Μποντ. Ήταν η βάση του κακού της ταινίας Σκαραμάνγκα. Μάλιστα η ευρύτερη περιοχή Phang Nga Bay πρωταγωνίστησε και σε μία άλλη ταινία με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007, Το αύριο δεν πεθαίνει ποτέ.

HPIM4437

Εκτός από την επίσκεψη στο νησί με τον βράχο Κο Ταπού, η εκδρομή περιλαμβάνει το χωριό που βρίσκεται στο νησάκι Koh Panyee και κατοικείται από μουσουλμάνους της Ταϊλάνδης – οι κάτοικοι σπάνια επισκέπτονται την στεριά, καθώς το χωριό είναι χτισμένο σε πασάλους στη θάλασσα. HPIM4469

Η εκδρομή περιλαμβάνει, επίσης, επίσκεψη με κανό σε σπηλιές και ενδιαφέροντες γεωλογικούς σχηματισμούς. Κάπου στη μέση της θάλασσας βρίσκονται και πλωτά μπαρ, κάτι που ενισχύει την εμπειρία.

HPIM4425

Νησιά Σιμιλάν (Similan)

Λίγο πιο μακριά από το Πουκέτ αλλά με λιγότερο σίγουρα κόσμο βρίσκονται τα νησιά Σιμιλάν. Διαθέτουν ωραίες παραλίες, ενώ ενδείκνυνται για όσους επιθυμούν να αποφύγουν την πολυκοσμία. Όπως στα περισσότερα μέρη της ευρύτερης περιοχής, η κατάδυση ξεχωρίζει από τις θαλάσσιες δραστηριότητες. Μάλιστα, οι τιμές είναι σχετικά χαμηλότερες, προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο σε όποιον θέλει να κάνει εκεί την εκδρομή του.

Similan_Adasi
Similan Adasi” by The original uploader was Maxmajestic at Turkish Wikipedia – Transferred from tr.wikipedia to Commons.. Licensed under CC BY-SA 2.5 via Wikimedia Commons.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.