Microsoft Word - PRESS TRIP.docx

Ένα ταξίδι είναι πάντα μία πρόκληση. Μία πρόσκληση για ταξίδι είναι μία πρόκληση παραπάνω. Μία πρόσκληση για ταξίδι με καλή παρέα είναι κάτι παραπάνω από πρόκληση. Μία πρόσκληση για ταξίδι από έναν δήμο προς μία παρέα travel bloggers είναι η επιτομή της πρόκλησης.

Λίγο καιρό πριν, παράλληλα με τα μαθήματα travel blogging που γίνονται μέσα του προγράμματος e-learning του ΠαΠει, σε συζήτηση με την αγαπητή συν-ταξιδιώτισσα Μαρία Καλύμνου (γνωστή ως Maryhop) έπεσε η ιδέα να μαζευτούμε travel bloggers ώστε να γνωριστούμε καλύτερα, να ενώσουμε το κοινό μας πάθος για τα ταξίδια και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας. Ενώ στο εξωτερικό το travel blogging είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο και σε επίπεδο κοινότητας (community) στην Ελλάδα ακόμη δεν έχει διαδωθεί όσο του αξίζει. Τα αρχικά βήματα περιλαμβάνουν τη γνωριμία μεταξύ μας, την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών, η χαλαρή κουβέντα και η παρέα.

Το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της ιδέας είναι το συγκεκριμένο ταξίδι – πρόσκληση από τον δήμο Χερσονήσου στην Κρήτη για ένα διήμερο γεμάτο δρώμενα και απολαύσεις, που ξεκινά από αύριο. Σε αυτό το ταξίδι συνοδοιπόροι είναι, πέραν της Μαρίας, άλλες δύο Μαρίες από τα blogs TravelStoriesFroMyWorld και MyLandingRunway και ο Κώστας από το Runvel. Σκοπός είναι σταδιακά και όπου είναι δυνατόν η παρέα να μεγαλώνει και να δένεται ακόμη περισσότερο!

Το ταξίδι, λοιπόν, ξεκινά από αύριο 27/3 και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή – αν και οι εμπειρίες από τα ταξίδια μένουν για πάντα, ειδικά όταν γράφονται…

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου Χερσονήσου που μας καλωσορίζει σε αυτή την πρωτοποριακή και για αυτούς ενέργεια.

Logo Hersonissos
ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Γούρνες, 26/3/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Χερσονήσου θα υποδεχτεί αύριο, Παρασκευή και για ένα τριήμερο, μία ομάδα Ελλήνων travel bloggers, οι οποίοι θα βρεθούν στην περιοχή, προκειμένου να προβάλλουν καθένας με το δικό του τρόπο, τις ομορφιές, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου. Έχει προβλεφθεί να ακολουθήσουν ένα «γεμάτο» πρόγραμμα που περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, όπως ιππασία και παρακολούθηση τουρνουά τένις (6th Helleniczeus ITF Pro Circuit 2015), επίσκεψη σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος (σπήλαιο Αγίας Φωτεινής – Αβδού, πλάτανος στο Κράσι, το φράγμα Αποσελέμη και το χωριό Σφενδύλι), καθώς και μαθήματα μαγειρικής παραδοσιακής κρητικής κουζίνας. Θα επισκεφθούν επίσης το Ενυδρείο Κρήτης (CretaAquarium), αλλά θα παραβρεθούν και στους λαϊκούς αγώνες δρόμου, την Κυριακή 29 Μαρτίου (πρώτοι αγώνες δρόμου για παιδιά με αυτισμό / πρώτοι παραθαλάσσιοι αγώνες δρόμου Δήμου Χερσονήσου).
«Σκοπός αυτού του ταξιδιού είναι η προβολή του τόπου μας μέσα από τα μάτια ανθρώπων που έχουν ταξιδέψει πολύ και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που το μεγάλο ταξίδι τους ανά την Ελλάδα έχει ως αφετηρία το Δήμο Χερσονήσου.
Οι Greek Travel Bloggers θα είναι εδώ για να αναδείξουν τις ομορφιές της περιοχής μας και είναι μεγάλη μας χαρά να τους φιλοξενήσουμε, με το δικό μας, κρητικό τρόπο» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Απασχόλησης, κ. Ευθύμης Μουντράκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Δήμος συντονίζει μια τέτοια δράση, φιλοξενίας μπλόγκερ-ταξιδευτών. Επισκέπτες μας θα είναι οι: Μαρία Καλύμνου (www.maryhop.com), Χρήστος Λουκάς (www.blogtravels.gr), Μαρία Κόφου (www.travelstoriesfromyworld.com), Κώστας Φυλακτός (www.runvel.gr) και Μαρία Πετροπούλου (www.mylandingrunway.com).

1 σχόλιο για την ανάρτηση “Greek Travel Bloggers στη Χερσόνησο

  1. τελεια!!! καλη αρχη να εχετε και με το καλο να κανετε και ομαδα για να σας διαβαζουμε παντα και να μας ταξιδευετε! φιλια στην πατριδα μου!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.