Οι εξορμήσεις για ημερήσιες αποδράσεις γύρω από την Αθήνα συνεχίζονται. Αυτή τη φορά σειρά έχει άλλη μία σχετικά απόμερη παραλία της Κερατέας, η Αγία Μαρίνα, γνωστή επίσης και ως Μικρολίμανο Κερατέας (παλιότερα Τουρκολίμανο). Αρκετοί την ονομάζουν και παραλία Ντελένια, εξαιτίας της ομώνυμης ταβέρνας που βρίσκεται πάνω στο κύμα, στην άκρη της. Η Αγία Μαρίνα είναι μετά την Κακιά Θάλασσα, το Δασκαλειό και το Βρωμοπούσι (Καλοπήγαδο).

Η παραλία της Αγίας Μαρίνας απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από την Αθήνα, απόσταση περίπου μίας ώρας. Πρόκειται για κόλπο απέναντι από την Μακρόνησο, με μεγαλύτερες και μικρότερες παραλίες. Χαρακτηριστικό της περιοχής η προεξοχή γης όπου στην άκρη του βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που δεσπόζει στον κόλπο. Τα νερά είναι καθαρά, ενώ ο κόλπος είναι προστατευμένος από τους ανέμους. Αν και στην άκρη έχει κάποια βράχια, ενδιάμεσα η θάλασσα βαθαίνει ομαλά, ενώ στην παραλία έχει άμμο.

20140622_132807

Από τον Προφήτη Ηλία και πέρα σχηματίζονται 3 κολπίσκοι. Στον πρώτο βρίσκεται η ταβέρνα Ντελένια με το καφέ ακριβώς δίπλα. Η ψαροταβέρνα έχει δικό της καϊκι, πράγμα που σημαίνει ότι τα ψάρια είναι συνήθως φρέσκα, ενώ οι τιμές δεν είναι πολύ τσιμπημένες.

20140622_154201

Στους επόμενους κολπίσκους μπορεί κανείς να βρει αντίστοιχα καντίνες που σερβίρουν καφέδες, παγωμένα νερά και αναψυκτικά αλλά και πρόχειρες “μπουκιές”. Σκιά προσφέρουν τα δέντρα της παραλίας, ενώ υπάρχει χώρος να βάλει κανείς την ομπρέλα του. Και οι 3 παραλίες είναι σχετικά ήσυχες, ενώ προσφέρονται και για οικογένειες με παιδιά.

20140622_181222
Η δεύτερη παραλία της Αγίας Μαρίνας.

20140622_181333
Η τρίτη παραλία της Αγίας Μαρίνας με τη στενή λωρίδα γης που οδηγεί στη μικρή χερσόνησο.

Η περιοχή προσφέρεται για λάτρεις των θαλάσσιων σπορ (κανό, σερφ) αλλά και για καταδύσεις, καθώς υπάρχουν αρκετές βραχονησίδες και μικρές θαλάσσιες σπηλιές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.