Στις όχθες του μεγάλου και ιστορικού ποταμού Δούναβη, βρίσκεται η εξίσου μεγαλοπρεπής και υπέροχη αυτοκρατορική πόλη της Βιέννης. Η πόλη ιδρύθηκε αρχικά το 500π.Χ., αλλά ωστόσο δεν ήταν μέχρι περίπου τον 15ο αιώνα έως ότου η Βιέννη που γνωρίζουμε, αγαπάμε και θαυμάζουμε για την ομορφιά της άρχισε να αναπτύσσεται.
Η σημερινή Βιέννη απαρτίζεται από τους αιώνες ιστορίας της, τυλιγμένη μέσα σε ένα σκηνικό μπαρόκ αρχιτεκτονικής και της φημησμένης κλασικής της μουσικής, αντλώντας περίπου 12 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, και αποτελεί μια σύγχρονη πόλη με μια σειρά από συναρπαστικά αξιοθέατα και δραστηριότητες για κάθε επισκέπτη.

Naschmarkt


Μια υπαίθρια αγορά μπορεί να μην φαντάζει ως η πρώτη επιλογή διασκέδασης για τον καθένα, όμως η υπαίθρια αγορά Naschmarkt στην αυστριακή πρωτεύουσα δεν είναι είναι για τον καθένα. Με έκταση ενός μιλίου αποτελεί μία από τις πιο εκλεπτισμένες αγορές της πόλης περιλαμβάνοντας τα πάντα, από τουλίπες μέχρι ιδιαίτερα κεραμικά. Η αγορά είναι ανοιχτή από Δευτέρα έως Σάββατο, και είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα.
Riesenrad
Κανένα ταξίδι στη Βιέννη δεν είναι πλήρης χωρίς μια βόλτα γύρω από την παλαιότερη ‘ρόδα’ του κόσμου. Βρισκόμενη στις όχθες του ποταμού Wien, η περίφημη αυτή ‘ροδα’ κατασκευάστηκε το 1897 και προσφέρει μια εξαιρετική θέα της μαγευτικής Βιέννης.
Εμφανίστηκε στην διάσημη ταινία φιλμ νουάρ The Third Man με τον Όρσον Γουέλς όπως επίσης και σε ταινία του Τζέιμς Μπόντ.

Eureka Poker Tour
Για όσους επισκέπτονται την Αυστρία έχοντας μια ανταγωνιστική τάση, μία βόλτα στο παλάτι Hofburg το Μάρτιο για το PokerStars Eureka Poker Tour θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή ιδέα.
Βρισκόμενο ακριβώς στην καρδιά της πόλης, το παλάτι έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην ιστορία της χώρας, και καθώς το τουρνουά συνδυάζει την εκπληκτική αρχιτεκτονική με όλες τις συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει το καζίνο, υπόσχεται να είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία του ημερολογίου.

Tiergarten


Η Βιέννη δεν φημίζεται μόνο για τον Μότσαρτ, το Στράους και το Σούμπερτ, αλλά αποτελεί επίσης το σπίτι του παλαιότερου ζωολογικού κήπου στον κόσμο. Έχοντας ιδρυθεί το 1752, ο ζωολογικός κήπος εμφανίστηκε ακόμη και σε ένα αναμνηστικό νόμισμα 5 €, και έχει μια ολόκληρη σειρά ειδών ζώων από πολικές αρκούδες, ελέφαντες, μέχρι και σολωμό κατ ‘ευθείαν από τον Δούναβη.

Figarohaus
Θα ήταν κρίμα να επισκεφθείτε την Αυτοκρατορική Πόλη και να μην απολαύσετε την πλούσια μουσική ιστορία που έχει να προσφέρει. Ο Σούμπερτ, ο Στράους, ο Κράισλερ, είναι όλοι γεννημένοι στην Βιέννη, αλλά όμως ίσως το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης είναι το Figarohaus, the home of Mozart.

Ο συνθέτης έζησε στον πρώτο όροφο του κτιρίου απο το 1784 μέχρι το 1787, και αν το επισκεφτείτε μπορείτε να περπατήσετε μέσα στο παλιό σπίτι του βλέποντας τις παρτιτούρες, τα γράμματα και τα μουσικά όργανα που χρησιμοποίησε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.