Μετά την προηγούμενη χορταστική ανάρτηση του Kitsosmitsos, αποφασίσατε λοιπόν να πάτε στην Ουψάλα, κάτσατε 2-3 μέρες, κάνατε και την κοντινή εκδρομή στην Παλιά Ουψάλα (που να πούμε την αμαρτία μας αν και επισκεφτήκαμε την πόλη 2-3 φορές δεν την έχουμε κάνει ακόμα) αλλά σας έμειναν μερικές μέρες! Και αναρωτιέστε τι να κάνετε…

Malaren (1)

Η προφανής επιλογή είναι να πάρετε το τρένο και να πάτε στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, τη Στοκχόλμη, η οποία είναι μόλις 40 λεπτά μακριά με το τρένο. Αν κάνετε αυτή την επιλογή θα περάσετε καλά και μπορούμε να σας δώσουμε πληροφορίες σε επόμενη ανάρτηση. Σήμερα όμως θα σας μιλήσουμε για την επιλογή Β’, η οποία είναι να επισκεφτείτε την αρχαιότερη πόλη της Σουηδίας με έτος ίδρυσης το 960 μ.Χ, τη Sigtuna.

Sigtuna (1)

Για τη μετάβαση σας στη Sigtuna, θα πάρετε το τρένο (είτε από Στοκχόλμη είτε απο Ουψάλα) και θα κατεβείτε στη Marsta. Από εκεί θα πάρετε το λεωφορείο 570 ή το 575 και θα κατεβείτε στο τέρμα, στο κέντρο του χωριού. Χαζεύοντας στο διαδίκτυο για να βρουμε του αριθμούς των λεωφορείων, ανακαλύψαμε ότι υπάρχει και η δυνατότητα μιας σύντομης κρουαζιέρας από τη  Στοκχόλμη τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε αν βρεθείτε εκεί γύρω δοκιμάστε τη και πείτε μας αν άξιζε τον κόπο!

Στα αξιοθέατα της Sigtuna περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Το μικρότερο δημαρχείο της Σουηδίας
  • Το μουσείο με την ιστορία του χωριού
  • Μια βόλτα στη λίμνη Malaren, η οποία περνά μέσα από το χωριό
  • Πολλές πολλές εκκλησίες στο κέντρο αλλά και λίγο πιο έξω..

Tant Brun (2)

Βέβαια, όλα αυτά δεν θα είχαν καμία ουσία αν δεν υπήρχε ένα μέρος να ξαποστάσετε, να χαλαρώσετε και να πιείτε μια ζεστή σοκολάτα. Φυσικά και υπάρχει, που έλεγε και μια ψυχή… Το καφέ τη Θείας Brun, ή στην τοπική διάλεκτο Tant Bruns Kaffestuga. Ξεκίνησε τη λειτουργία γύρω στο 1600 και συνεχίζει να προσφέρει αλμυρές και γλυκές λιχουδιές και ζεστά ροφήματα. Μάλιστα, βραβεύτηκε ώς ένας από τους καλύτερους φούρνους και καφετέριες της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.