Η αλήθεια είναι ότι το όνομα δεν εμπνέει ιδιαίτερα για τοπωνύμιο, πόσο μάλλον για όταν πρόκειται για παραλία. Η παραλία Βρωμοπούσι στην Κερατέα, όμως, αποτελεί μια μικρή, όμορφη διέξοδο από την καλοκαιρινή καθημερινότητα του λεκανοπεδίου. Βρίσκεται περίπου 60 χλμ από το κέντρο της Αθήνας. Η επίσημη ονομασία είναι Καλοπήγαδο, οι περισσότεροι όμως την γνωρίζουν ως Βρωμοπούσι. Είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Μπορεί κανείς να την προσεγγίσει είτε από Αττική Οδό – Μαρκόπουλο – Λεωφόρο Λαυρίου είτε από την παραλιακή, όπως δείχνει ο χάρτης.


View Larger Map

Η παραλία έχει άμμο, λίγο βότσαλο εκεί που σκάει το κύμα, ενώ μέσα είναι αρκετά καθαρή. Απέναντι βλέπει κανείς ολόκληρη την Μακρόνησο, καθώς και τα πλοία της γραμμής που περνάνε. Στη μία της άκρη έχει μικρό λιμανάκι για βάρκες. Είναι ιδανική όταν πιάνει ο βοριάς, καθώς η μισή τουλάχιστον παραλία είναι χωρίς κύμα. Τα βραχάκια στην άλλη άκρη προσφέρονται για καταδύσεις.

20130526_141605

Εκτός από την άμμο έχει και ένα άλλο καλό. Σχίνοι και κάποια άλλα δέντρα προσφέρουν σκιά στους λουόμενους που αμέλησαν να φέρουν μαζί τους ομπρέλες. Επιπλέον, προς το παρόν απουσιάζει κάποιο beach bar οπότε έχει σχετική ησυχία, ειδικά στις αρχές και στα τέλη του καλοκαιριού. Πρόβλημα είναι συνήθως το πάρκινγκ, καθώς ο δρόμος είναι στενός.

20130526_141316

20130526_141620

Λίγο πριν την παραλία βρίσκεται μία καντίνα όπου μπορεί κανείς να πάρει καφέδες, νερά και λοιπές προμήθειες. Επί της παραλίας βρίσκεται η ψαροταβέρνα ο Πρίφτης, η οποία εκ πρώτης όψεως φαίνεται αρκετά τουριστική, όμως τα φαγητά που προσφέρει είναι αρκετά καλά και οικονομικά, τόσο τα κρεατικά όσο και τα ψαρικά. Εναλλακτικά, υπάρχει άλλη ταβέρνα λίγο πιο ψηλά. Η παραλία προσφέρεται και για οικογένειες, κυρίως λόγω της άμμου.

2 σχόλια για την ανάρτηση “Παραλίες Αττικής: Καλοπήγαδο ή Βρωμοπούσι Κερατέας

  1. Πολύ καθαρή παραλία, άλλά πολλές βρωμιάρες πάνε γιά μπάνιο έκεί καί γι’αύτό καί τό όνομα ΒρωμοΠΟΥΣΣΥ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.