Οι καλές παραλίες στην Αττική είναι λίγες. Οι περισσότερες παραλίες έχουν πρόβλημα με σκουπίδια, ακατάλληλα νερά, θέματα πρόσβασης και άλλα. Οι λίγες καλές συνήθως κατακλύζονται από κόσμο που αναζητά λίγη δροσιά. Ανάμεσα σ’αυτές είναι και η Κακιά Θάλασσα (ή Κακή Θάλασσα) στην Κερατέα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χλμ από την Αθήνα και βρίσκεται στην λεωφόρο Λαυρίου, τον δρόμο που οδηγεί από Μαρκόπουλο στο Λαύριο. Την προσεγγίζει κανείς είτε μέσω Αττικής Οδού και έξοδο προς Μαρκόπουλο, είτε μέσα από τα Καλύβια αν έρχεται κανείς από την παραλιακή οδό. Ευτυχώς υπάρχει ευδιάκριτη ταμπέλα που βοηθάει τους επίδοξους επισκέπτες.


View Larger Map

Η παραλία είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο πρώτο και μικρότερο εκτός από άμμο υπάρχουν και αρκετές πέτρες. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο έχει περισσότερο κόσμο, έχει άμμο και μικρότερες πέτρες, ενώ μέσα στη θάλασσα εκτός από κάποιες πέτρες στην αρχή, πιο μέσα υπάρχει αρκετή άμμος. Ανάμεσα στις 2 παραλίες βρίσκεται μία μικρή προεξοχή γης όπου στην κορυφή βρίσκεται ένα γραφικό εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Παντελεήμονα.

20130519_145210
Ο ιερός ναός Άγιου Παντελεήμονα στην Κακή Θάλασσα Κερατέας

Στην παραλία δεν υπάρχουν – ακόμη – ομπρέλες και ξαπλώστες, οπότε καθένας φέρνει τα δικά του. Στις αρχές και στο τέλος του καλοκαιριού τα πράγματα είναι σχετικά καλά, ενδιάμεσα όμως και ειδικά τα Σαββατοκύριακα μπορεί να πετύχει κανείς αρκετό κόσμο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το πάρκινγκ, όπου παρά τους δημοτικούς χώρους και το ιδιωτικό πάρκινγκ που υπάρχει, τα αυτοκίνητα μπορεί να είναι παρκαρισμένα στις άκρες του δρόμου αρκετά ψηλά στο λόφο. Αν θέλετε να επισκεφτείτε την παραλία, λοιπόν, από μέσα Ιουνίου και μετά, καλό θα είναι να είστε εκεί σχετικά νωρίς.

20130519_144954

Μπορείτε να βρείτε καντίνα για καφέδες, αναψυκτικά, νερά αλλά και γραφικά ταβερνάκια για φαγητό. Ενδείκνυται για οικογένειες με μικρά παιδιά λόγω της άμμου. Απέναντι μπορείς κανείς να δει το κάτω μέρος της Εύβοιας όπου είναι το Μαρμάρι και η Κάρυστος, καθώς και την Άνδρο.

2 σχόλια για την ανάρτηση “Παραλίες Αττικής: Κακιά Θάλασσα – Κερατέα

  1. Η ενέργεια αυτή, ονομάζεται Chi και έχει
    σαν φύση, αιτία και αποτέλεσμα την αδιάκοπη ροή
    και ισορροπία των αντιθέτων.

  2. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω, γιατί υπάρχει ανάγκη να επισκεφτώ την Κακιά Θάλασσα, τους τρόπους που μπορώ να φτάσω εκεί απο Αθήνα και πιο συγκεκριμένα αν γίνεται να ταξιδέψω με το ΚΤΕΛ και ποιά είναι η χρέωση και η στάση στην οποία πρέπει να κατέβω. Ευχαριστώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.