Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενη ανάρτηση περί Μονάχου, η πόλη έχει διάφορα αξιοθέατα. Ένα αξιοσημείωτο είναι το Rathaus-Glockenspiel, το δρώμενο που επαναλαμβάνεται κάθε μέρα στην Marienplatz, στο ρολόι του δημαρχείου της πόλης. Κάθε μέρα στις 11 το πρωί, όπως επίσης και στις 12 και στις 5 το απόγευμα το καλοκαίρι, οι φιγούρες που βρίσκονται στον πύργο του δημαρχείου στην κεντρική πλατεία του Μονάχου, ζωντανεύουν. Εκείνες τις ώρες η πλατεία κατακλύζεται από επισκέπτες που παρακολουθούν το δρώμενο.

Πρόκειται για ένα δρώμενο που διαδραματίζεται στο νέο δημαρχείο της πόλης πάνω από 100 χρόνια. Χωρίζεται σε δύο μέρη, ενώ η συνολική διάρκειά του κυμαίνεται μεταξύ 12 και 15 λεπτά. Στο πρώτο μέρος οι φιγούρες της πάνω σειράς αναπαριστούν το γάμο ενός δούκα της παλιάς εποχής – πρόκειται για τον ίδιο δούκα που έχτισε την διάσημη μπυραρία Hofbrauhaus. Στο τέλος του πρώτου μέρους δύο ιππότες – ο ένας Βαυαρός – κονταροχτυπιούνται για την δόξα του δούκα. Μετά από 2 απόπειρες, στην τρίτη πάντα νικά ο Βαυαρός ιππότης με την μπλε και άσπρη στολή.

Το δεύτερο μέρος αναπαριστά τον χορό των βαρελάδων τον καιρό της πανούκλας που χτύπησε το Μόναχο. Ο χορός είναι ιδιαίτερα χαρούμενος, σαν μια απόπειρα να εξορκιστεί το κακό. Περισσότερα στα 3 βίντεο που ακολουθούν.


Rathaus-Glockenspiel – the wedding


Glockespiel at Munic – the knights


Rathaus-Glockenspiel – the dance

Χρήσιμα links

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.