Το Rochester είναι μία πόλη στο kent περίπου 50km νοτιοανατολικά του Λονδίνου. Εύκολα προσβάσιμη είτε με το αυτοκίνητο είτε με τραίνο. Είναι χτισμένη στο πιο στενό κομμάτι του ποταμού Medway, αρκετά κοντά στις εκβολές του Medway και του Τάμεση και για αυτό από τον Μεσσαίωνα ήταν ένα ιδιαίτερα στρατηγικό σημείο. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο στις όχθες του ποταμού είναι χτίσμένο το Κάστρο του Rochester. Το σημαντικότερο αξιοθέατο ωστόσο είναι ο Καθεδρικός Ναός και τέλος υπάρχει και το Guildhall museum που μπορεί να δει όποιος επισκέπτεται την πόλη.

Αξιοθέατα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος στην πόλη είναι ο Καθεδρικός ναός (Cathedral Church of Christ and the Blessed Virgin Mary) Γοτθικού ρυθμού, ο οποίος χτίστηκε από το 1179-1238. Είναι ο δεύτερος παλαιότερος στην Αγγλία μετά από αυτόν του Canterbury.

 

Το δεύτερο αξιοθέατο της πόλης είναι το Κάστρο. Για να είμαι ειλικρινής το Κάστρο αν και σχετικά καλά διατηρημένο δεν είναι τίποτα το σπουδαίο. Καμιά σχέση με το Windsor Castle ή το Warwick Castle ή το Edinburgh Castle. Το Rochester Castle είναι πολύ μικρό και καθόλου πολυτελές.

Picture1 115

Το Guildhall είναι ένα κτίριο του 17ου αιώνα το οποίο λειτουργεί ως μουσείο και περιλαμβάνει κάποια αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, ένα δωμάτιο αφιερωμένο στον Dickens και πίνακες. Το μουσείο είναι πολύ μικρό και λειτουργεί μόλις 6 ώρες την ημέρα, αλλά αν βρεθείτε καλό είναι να πάτε.

Picture1 105

Άξιο αναφοράς είναι ότι το Rochester ήταν αγαπημένη πόλη του Charles Dickens και περιγράφεται στα μυθιστορήματα “Pickwick Papers” και “Great Expectations”. Ο Dickens εξάλλου κατοικούσε πολύ κοντά στο Rochester, στην πόλη Higham. Μάλιστα ο ίδιος είχε ζητήθει να θαφτεί στο προαύλιο του κάστρου της πόλης, αλλά η επιθυμία του δεν έγινε σεβαστή. Είναι θαμένος στην «ποιητική γωνιά» του Westminster Abbey. Κάθε Ιούνιο διεξάγεται το Summer Dickens Festival και κάθε Δεκέμβριο το Dickensian Christmas Festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.