Θηρασιά

Ο KitsosMitsos σας έφτασε μέχρι τη Σαντορίνη, αλλά καθότι κοσμοπολίτης, δε σας πήγε και μια βόλτα στη Θηρασιά! Ένα νησάκι, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, αποτελεί κομμάτι της καλντέρας και θα το προτείναμε για μια ημερήσια εκδρομή αν έχετε χρόνο.

Δείτε το χάρτη της Θηρασιάς σε μεγαλύτερο μέγεθος

Μετάβαση – Μετακίνηση

Η μετάβαση είναι απλή! Φτάνουμε κάπως στη Σαντορίνη (βλ. Οδηγίες Κίτσου) και στη συνέχεια με κάποιο από τα καραβάκια που ξεκινάνε από το λιμάνι του Αθηνιού ή από το Αμμούδι περνάμε στη Θηρασιά! Υπάρχει, επίσης, και πλοίο της γραμμής το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Σύρος-Ανάφη και σταματά στη Θηρασιά. Το καλοκαίρι του 2012 το δρομολόγιο αυτό εκτελείται μια φορά τη βδομάδα και φτάνει στη Θηρασιά στις 20:00 το βράδυ. Η μετακίνηση σας στο νησί γίνεται είτε με το ΚΤΕΛ είτε με ταξί, ενώ υπάρχουν και πολλά μονοπάτια πεζοπορίας για να ανακαλύψετε μόνοι το νησί.

Αξιοθέατα

Ρίβας – Αγία Ειρήνη: Το λιμανάκι στο οποίο θα φτάσετε με το καράβι από το Αμμούδι και με το πλοίο της γραμμής. Μπορείτε να επιβιβαστείτε στο ΚΤΕΛ ή σε κάποιο ταξί για να κινηθείτε στην ενδοχώρα. Το λιμάνι διαθέτει αρκετές ταβέρνες με έμφαση στο ψάρι ενώ στην ομώνυμη παραλία με τα μαύρα βότσαλα μπορείτε να κάνετε ευχάριστα μια βουτιά.

Αγριλιά: Ο παλαιότερος οικισμός του νησιού και αυτός με τη μεγαλύτερη αρχαιολογική σημασία. Αξίζει να επισκεφτείτε τον οικισμό με τα υπόσκαφα σπίτια, κυριολεκτικά μέσα στο βράχο αλλά και την εκκλησία της Παναγίας των Εισοδίων με την αρκετά περίεργη πρόσοψη! Από τα βράχια μπορείτε να μαζέψετε φρέσκια άγρια κάπαρη και να πάρετε μαζί σας.

Μανωλάς: Είναι η πρωτεύουσα του νησιού και ο οικισμός με την περισσότερη ζωή. Μια βόλτα στα σοκάκια του, όπου κυριαρχούν το γαλάζιο και το λευκό, είναι ότι πρέπει για να θαυμάσετε τη θέα στην καλντέρα από μια άλλη οπτική γωνία και να τη φωτογραφίσετε με φόντο τη Σαντορίνη.

Διαμονή

Υπάρχουν ορισμένα καταλύματα στην πρωτεύουσα του νησιού, το Μανωλά. Δεν έχουμε κάποιο να προτείνουμε παρόλα αυτά γιατί η εκδρομή μας ήταν ημερήσια από τη Σαντορίνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.