Η πόλη της Ραφήνας βρίσκεται λιγότερο από ώρα από το κέντρο της Αθήνας μέσω Αττικής Οδού. Σαν πόλη δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο αξιοθέατο. Το λιμάνι της όμως αποτελεί εναλλακτική πύλη για το Αιγαίο για όσους δεν εξυπηρετούνται τόσο από τον Πειραιά.

Μετάβαση

Φτάνοντας στην πόλη της Ραφήνας συνήθως υπάρχει τροχαία που κατευθύνει τους ταξιδιώτες προς το λιμάνι. Για όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητο στο πλοίο τα πράγματα είναι απλά. Όσοι θέλουν να αφήσουν το αυτοκίνητο, ας είναι προσεκτικοί. Στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού απαγορεύεται το παρκάρισμα. Ακόμη και μέσα στην πόλη της Ραφήνας στα περισσότερα σημεία ισχύει τους καλοκαιρινούς μήνες ελεγχόμενη στάθμευση. Επειδή οι κλήσεις είναι συχνές και τσουχτερές, υπολογίστε καλύτερα λίγο χρόνο παραπάνω ώστε να βρείτε να σταθμεύσετε σε κάποιους από τους υπάρχοντες επιτρεπόμενους χώρους στάθμευσης. Οδικώς η πρόσβαση είναι μέσω Αττικής Οδού και λεωφόρου Μαραθώνος. Εναλλακτικά, από το Πεδίον του Άρεως ξεκινούν λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αττικής προς τη Ραφήνα.

Προορισμοί

Από τη Ραφήνα φεύγουν πλοία προς νότια Εύβοια και Κυκλάδες.

Πιο κοντινή διαδρομή από Ραφήνα είναι το Μαρμάρι Ευβοίας, στο νότιο άκρο του νησιού. Συνήθως δε χρειάζεται κράτηση, ενώ εξυπηρετεί και για επισκέπτες με προορισμό την Κάρυστο. Η νότια Έυβοια απέχει αρκετά αν κανείς ακολουθήσει την οδική διαδρομή μέσω Χαλκίδας, κυρίως γιατί το οδικό δίκτυο δεν είναι καλό. Υπάρχουν ορισμένες καλές παραλίες που αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Είναι μια εναλλακτική πρόταση για οικογενειακό σαββατοκύριακο.

Η Άνδρος είναι ο πιο κοντινός προορισμός από τα νησιά των Κυκλάδων που εξυπηρετείται από τη Ραφήνα. Απέχει περίπου 2 ώρες, ενώ έχει συχνά δρομολόγια. Πρόσφατα, μάλιστα, έχει μπει στη γραμμή μεγάλο σύγχρονο συμβατικό πλοίο που αναβαθμίζει τον προορισμό, το οποίο συνεχίζει για Τήνο και Μύκονο, ενώ εξυπηρετείται και από κλασικά συμβατικά αλλά και τύπου Superjet.

Άλλο δρομολόγιο αυτή την περίοδο από Ραφήνα είναι προς Μύκονο-Τήνο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη. Γενικότερα υπάρχει μία τάση των εταιριών να βάζουν δρομολόγια και από Ραφήνα, πιθανόν γιατί το κόστος είναι μικρότερο απ’ό,τι στον Πειραιά. Τα δρομολόγια αλλάζουν κάθε χρονιά, ενώ ορισμένα δρομολογούνται ειδικά για το καλοκαίρι.

 Χρήσιμα links

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.