Η λίμνη Μπελέτσι είναι ένας από τους κρυμμένους παραδείσους δίπλα στην Αθήνα. Βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας από τη μεριά των Αφιδνών και της Ιπποκρατείου Πολιτείας. Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970 και απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Είναι ένας ιδανικός ανοιξιάτικος ημερήσιος προορισμός για μια οικογένεια.

Εντός της λίμνης υπάρχουν ψαράκια, βατραχάκια, χελώνες και πάπιες. Στον περιβάλλοντα χώρο έχουν βρει καταφύγιο μετά τις μεγάλες φωτιές του 2009 και 5-6 ελαφάκια. Υπάρχει επίσης μια παιδική χαρά καθώς και παγκάκια για τους γονείς. Έχετε ακόμα τη δυνατότητα να περπατήσετε στο βουνό ή να πάτε μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας 500 μέτρα πιο κάτω.

   Δείτε το χάρτη σε μεγαλύτερο μέγεθος

Μετάβαση

Ο μόνος τρόπος να την προσεγγίσετε είναι με αυτοκίνητο. Ο προαστιακός για τη Χαλκίδα σταματάει στις Αφίδνες, αλλά από εκεί δεν υπάρχει κάποιο μεταφορικό μέσο, με εξαίρεση τα ταξί των Αφιδνών. Αυτά βέβαια δεν κάνουν πιάτσα στο σταθμό οπότε είναι δύσκολο να τα πετύχετε εκτός αν έχετε κανονίσει κάποιο ραντεβού.

Οδικώς, λοιπόν, υπάρχουν δύο εναλλακτικοί δρόμοι. Ο πρώτος, ελαφρώς πιο σύντομος, είναι μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας. Μετά τα διόδια Αφιδνών, βγαίνετε στην πρώτη έξοδο και ακολουθείτε τις ταμπέλες για Ιπποκράτειο Πολιτεία. Στη συνέχεια ακολουθείτε το δρόμο για το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, μόνο που στον ομώνυμο δρόμο στρίβετε αριστερά και αμέσως δεξιά στην οδό Κίρκης. Η δεύτερη διαδρομή ξεκινάει από την έξοδο της Βαρυμπόμπης στην Εθνική Οδό. Ακολουθείτε την οδό Τατοΐου προς τον Άγιο Μερκούριο μέχρι που βρίσκετε την οδό Αγίας Τριάδας. Οδηγείτε σε αυτή για λίγο και στρίβετε στην οδό Κίρκης αριστερά αυτή τη φορά.

Η διαφορά στην απόσταση μεταξύ των δύο διαδρομών είναι μόνο ένα χιλιόμετρο. Στη δεύτερη διαδρομή ο δρόμος είναι λίγο χειρότερος αλλά δεν έχει διόδια και είναι μέσα από το βουνό της Πάρνηθας. Μπορείτε να πάτε από αυτόν για να απολαύσετε τη διαδρομή και να γυρίσετε πιο ξεκούραστα από την Εθνική οδό.

Λίμνη Μπελέτσι

Φαγητό

Ο χώρος προσφέρεται για ένα ωραίο πικνίκ καθώς υπάρχουν παγκάκια και ξύλινα τραπεζάκια. Να είστε βέβαια προετοιμασμένοι καθώς δεν υπάρχει καντίνα ή περίπτερο στην ευρύτερη περιοχή παρά μόνο στις Αφίδνες, γύρω στα 2-3 χιλιόμετρα μακριά.

Εκτός αυτού βέβαια υπάρχουν μια σειρά από καλές ταβέρνες στην ευρύτερη περιοχή. Από τη μια μεριά, στο δρόμο μέσω Βαρυμπόμπης, υπάρχει η ταβέρνα του Αγίου Μερκουρίου, όπου τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου είναι δύσκολο να βρεις τραπέζι όταν είναι καλός ο καιρός. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν 3-4 ταβέρνες στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού των Αφιδνών.

5 σχόλια για την ανάρτηση “Λίμνη Μπελέτσι (Πάρνηθα)

  1. Κρίμα.Η απόλυτη εγκατάλειψη .ή παιδική χαρά διαλυμένη.η γέφυρα σχεδόν γκρεμισμένη . Ή βρύση ανύπαρκτη. Κουνέλια δεν υπάρχουν(τα έκλεψαν).ελάφια το ίδιο.κανεις δεν συμπληρώνει νερό το καλοκαίρι.παπιες κύκνοι επίσης κάποιοι τα φαγανε και έμειναν 3. Μόνο ψάρια και χελώνες που ταιζονται από επισκέπτες. Αισχος.διπλα από βίλες εκατομμυρίων να πεθαίνει κάτι τόσο υπέροχο…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.